Atasi Not-Responding tanpa menggunakan Ctrl+Alt+Del

Sunday, September 25, 2011


kita selalu hardcore punya bila nk guna PC kan?? so bila dah hardcore kita push macam2 kt PC ni buat itu la ini la, apa2 jela.. bukan nk mengata tapi kalau PC kita ni memng superb xpe la kan..haha..

so yg menjadi masalahnya bila PC kita hang kita slalu guna Ctrl+Alt+Del.. bukan x boleh, boleh je.. tapi nk bukak task manager pon kadang hang jugak kan..lalala~~ tapi PC aku jarang hang..lalala~~

OKe straight to the point, kita tak akan guna lagi Ctrl+Alt+Del untuk masok ke task manager dan end process.. so mana mana nk buat??
caranya:
  1. Right klick kat desktop, klick New --> Shorcut
  2. dalam kotak tu typekan atau copy je senang taskkill.exe /f /fi “status eq not responding”
  3. kemudian klick Next, dan Finish..
Well done peeps..hehe.. selamat mencuba dan selamat beramal..:D

Regard,
-Wp-