Upgrade Ubuntu 12.04 to 12.10

Friday, September 28, 2012


Greetings All..

In this post, i would like to share about how to upgrade Ubuntu 12.04 to Ubuntu 12.10. The actual release date is 18 October 2012.

Below is the step that you need to do for the upgrade.

Step 1

You need to go into the Terminal and type update-manager -d 





After you enter the above command, the interface such as below will be appear. When it appear, just choose For any new version under Notify me of a new Ubuntu version





Step 2

When you click the Close button, the interface below will appear. From here, you can just click the Upgrade button and it will automatically upgrade your  Ubuntu version




That is. Thanks You.. Special thanks to Wan Ariff
Regard,
Wp

AVG Internet Security 2013 [x86 \ x64]

Thursday, September 20, 2012


Info


Complete protection for everything you do! With AVG Internet Security, our most advanced protection, you get a worry-free online experience every time. This award-winning product gives you unbeatable Internet security by protecting against viruses, spyware, hackers, spam and malicious websites. AVG Internet Security is a reliable and easy-to-use solution for home and small office users which is trusted by millions of users worldwide. AVG Internet Security’s multiple layers of protection mean you don’t have to worry about identity theft, spam or viruses. And it’ll even prevent you from accidentally visiting harmful sites. It’s faster, smarter security that won’t slow your computer down. With AVG Internet Security you also have access for the first time to AVG Identity Theft Recovery Unit that will help you get your life back in order if you ever become a victim of identity theft – online or offline.


Unique Internet security thanks to new technology – Only AVG gives you real-time protection against malicious websites thanks to our new LinkScanner technology.
• Safely bank and shop online without fear of identity theft thanks to AVG’s new Identity Protection technology
• Surf, and search with confidence, with LinkScanner® checking web pages at the only time that matters – right before you click that link
Additionally, Internet Security 9.0 pulls together elements of AVG’s firewall, identity protection, and anti-virus signature detection capabilities to deliver the most accurate detection of new and unknown threats. This enhanced protection level makes use of cutting-edge technologies like application white-listing and “in-the-cloud” automated testing for tell-tale signs that indicate the presence of a new threat. When you install AVG Internet Security, every one of these features is fully-functional – there’s no need to do a thing.
Banking and shopping online
• AVG Identity Protection – Keeps your private information safe from known and unknown threats
• NEW Enhanced Firewall – Prevents hackers from seeing inside your computer
Surfing and searching the web, social networking
• LinkScanner® Active Surf-Shield – Ensures every web page you visit is safe – even before you go there
• LinkScanner® Search-Shield – Applies safety ratings to your Google, Bing/MSN and Yahoo search results
• NEW Superior Phishing Protection – Checks to make sure web pages really are what they appear to be
Emailing, chatting, and downloading
NEW Enhanced Anti-Spam – Blocks spammers and scammers from clogging your system
Web Shield – Lets you download and exchange files without risking virus infections
E-mail Scanner – Keeps you safe from dangerous attachments and links in your e-mail
Whether you’re online or offline
• Anti-Virus – Makes sure you can’t get or spread a virus, worm, or Trojan horse
• Anti-Spyware – Prevents unauthorized information access by spyware and adware
• Anti-Rootkit – Ensures even the toughest and most sophisticated threats are kept out of your PC
• Game Mode – Keeps you safe without interrupting your game-play
• Update Manager – Makes sure you’re always protected against the latest threats – automatically
• System Tools – Lets you customize how AVG protection works with your system

NEW FEATURES IN VERSION 2013:
* Improved scanning using enhanced scanning algorithms for faster scanning.
* Improved compatibility with a detected 3rd party Firewall.
* Refined threshold for browser memory consumption.
* Boot accelerator optimizes time needed for boot up.
* Fresh and new user interface for easier navigation and better user experience.
* AVG 2013 is fully compatible with Windows 8.

FIXES & IMPROVEMENTS
* Anti-Rootkit: Improved reporting of corrupted sections.
* Anti-Spam: Improved configuration of all Anti-Spam components.
* DNT: Fixed crash in urlmon.dll in Windows 8.
* General: Alert Manager component has been removed.
* General: Update selection dialog has been removed.



Download

AVG x86\x64 : http://www.avg.com/us-en/download.prd-triisc#tba2

KeyGenerator by Embrace : Keygen

Keygen tu ada virus detection, nie result virus total..

https://www.virustotal.com/file/ef7c3597...347875748/

Goodware

tapi aku yakin tu false positive sbb yang buat keygen tu pon kumpulan yang boleh dipercayai "EMBRACE"..

Keygen tu sebenarnya dari produk AVG 8 punya keygen dari EMBRACE, tapi x sangka la plak boleh pakai lagi keygen tu dekat versi 2013, maybe AVG x renew license algoritm diorng ?  

NFO Keygen tu -> http://nfopaste.com/22053424

tapi kalau xnak bukak jugak, aku dh sediakan list key yang aku dh create dengan keygen tu, korng ambik dan paste je  

AVG Internet Security 2013
8MEH-RPTGT-KMOL7-EEEVR-KQACC-LEMBR-ACED
8MEH-RK82S-PWO92-C33BA-QJLSA-GEMBR-ACED
8MEH-RF3MY-BZ7CJ-9LUAR-SG97J-CEMBR-ACED
8MEH-RJXR4-2CKYP-2GB3A-DSOKB-PEMBR-ACED

AVG Internet Security 2013 Network Edition
8MEH-RQXTV-HQOWD-E447R-MLGMD-PEMBR-ACED
8MEH-RG9B7-BXWWC-PXRCR-JRGXP-HEMBR-ACED
8MEH-RF22Z-A6PGS-QDWMR-2BTGN-BEMBR-ACED
8MEH-RQKOS-RHY4R-FKPYA-2KYZG-SEMBR-ACED

AVG Internet Security 2013 Business Edition
8MEH-RS47Y-82PT8-GONVA-BKCY7-DEMBR-ACED
8MEH-R336M-QD8TV-ECNOR-64UTT-CEMBR-ACED
8MEH-RB32G-UPX8U-TRLQR-BBFAL-CEMBR-ACED
8MEH-R6633-YPU9H-YCNSR-HTHDS-EEMBR-ACED


Note : Kepada pengguna AVG, jika korng dh ada AVG previously seperti AVG 2012, AVG 2011, uninstall dulu AVG tu, lepas tu clean pc korng kalau masih ada jejak2 AVG pakai avg removal dkt sini 
http://www.avg.com/ww-en/utilities
baru install yang AVG 2013 nie
* General: System Tools component has been removed.
* Outlook Addin: Fixed possible freeze and compatibility issue with Kerio Outlook Connector.
* Safe Surf: Fixed issue with upload speed while Safe Surf is running.
* Safe Surf: Fixed issue with occasional crash when analyzing *.swf content.
* Scheduler: Only one scheduled scan can be running at the same time.
* Setup: Driver installation logging has been extended to provide enhanced information.
* Setup: Search Shield component will not be installed by default, but only after having been selected for installation.
* Update: Fixed problem with rollback of failed update.

ScreenShot

[Image: 2N9q2.png]
[Image: 17dXe.png]
[Image: llH8T.png]
[Image: GxHNK.png]
[Image: njRwi.png]
[Image: LRV2z.png]






























































































































Credit : Shahril

Duck Duck Go Search Engine

Thursday, September 6, 2012


Seperti yang kita tahu search engine yang selalu kita guna adalah Google, Yahoo, Bing dan sebagainya.

Tapi yang saya jumpa ni (ketika buat rondaan dalam talian internet) lebih kurang atau setanding dengan Google punya search engine. Simple and Powerfull. Interface dia pun comel dan menarik dan senang nak tengok.


Petikan dari Wikipedia:
"DuckDuckGo is an Internet search engine. It uses information from crowd-sourced sites (such as Wikipedia) to augment traditional results and improve relevance. The search engine policy emphasizes privacy and does not record user information.Because users are not profiled, the "filter bubble" can be avoided, with all users being shown the same search results for a given search term.Some of the code of DuckDuckGo is free software distributed at GitHub under Perl 5 license."

Jangan tunggu lama-lama. Jom  kita tengok short video dari DuckDuckGo website:-
DuckDuckGo

search engine : http://www.duckduckgo.com


Screenshot:





Regard,
Wp

Avast Internet Security 7 License Key ( Expired On 06 Jan 2014)

Tuesday, September 4, 2012


Avast! adalah satu aplikasi antivirus yang agak popular dikalangan pengguna Windows. Seperti yang sedia ada, avast! mempunyai 3 jenis produk antivirusnya iaitu, avast! Free Antivirus, avast! Pro Antivirus, dan avast! Internet Security. Untuk mengetahui apakah perbezaan antara ketiga-tiga produk tersebut, korang boleh rujuk di halaman ini . Jika dirujuk melalui halaman tersebut, avast! Internet Security adalah produk yang paling bagus antara produk yang dihasilkan oleh avast!. Jika dirujuk pada laman web avast! sendiri, tempoh percubaan kesemua produknya yang berbayar (avast! Pro Antivirus & avast! Internet Security) adalah selama 30hari.

DOWNLOAD AVAST INSTALLER HERE

LICENSE KEY (mediafire)

Password : wrongproject.com

download sebelum terlambat :) komen sikit kalau ada apa2 masalah dan apa pendapat anda.


Screenshot :



Regard,
Wp

Mengesan PC/Laptop Anda Yang Hilang

Assalamualaikum dan selamat pagi dan salam sejahtera, topik pagi ini saya nak share sikit dengan satu sofware yang agak luar biasa ni..

Amat menakjubkan, dengan sofware ini yang dikenali sebagai PREY boleh jejak PC/LAPTOP anda yang kemungkinan hilang itu.. Tapi sebelum tu, mesti la kena install dulu perisian PREY ni, kalau tak macam mana dia mau function. :)

Basically you install a tiny agent in your PC or phone, which silently waits for a remote signal to wake up and work its magic.
This signal is sent either from the Internet or through an SMS message, and allows you to gather information regarding the device’s location, hardware and network status, and optionally trigger specific actions on it.

PREY ni available untuk Windows,Linux,Ubuntu,Mac,iOs and Android.
-DOWNLOAD HERE-


Isu Gangnam Style

Saturday, September 1, 2012


1- Sejak video Gangnam Style diupload pada 15 Julai 2012 di Youtube (rujuk :http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0), seramai 74,798,987 yang telah menonton. Itu di Youtube sahaja. Di televisyen? Radio? Bahkan jumlahnya berganda-ganda.

2- Artis Hollywood ramai yang puji. Kata mereka tarian kuda oleh PSY itu unik. PM Najib Razak pun tumpang semangkuk
. Update di twitter tanya pendapat rakyat kenapa lagu ini jadi fenomena.

3- Apa jua parody yang melibatkan Gangnam Style di Youtube ianya ditonton jutaan manusia. Parody 1 : Byuntae Style (rujuk : http://www.youtube.com/watch?v=G-eCB6R5tCM). Diupload 1 minggu lepas, dan kini ditonton 4.7 juta manusia. Parody 2 : Hondae Style (rujuk : http://www.youtube.com/watch?v=TmIlbyLIcKg). Diupload pada 3 minggu lepas, kini ditonton 2.1 juta manusia di Youtube.

4- Bukan sahaja parody dari warga Korea, bahkan ianya dibuat pelbagai versi mengikut negara. Contoh : Singaporean Style (rujuk :http://www.youtube.com/watch?v=VFqLy27OSd4), upload 2 minggu lepas, yang menontonnya 800k. Contoh 2 : Chicago Style (rujuk :http://www.youtube.com/watch?v=2ik9N1a9A1E), ditonton 746k..

5- Rakyat Malaysia pun tumpang juga fenomena ini. Yang takdek kena mengena dengan menari kuda pun menggunakan nama yang sama. Maka muncullah video Suasana Gangnam Raya (rujuk :http://www.youtube.com/watch?v=VGq35nHO95s). Diupload 6 hari lepas, ditonton 866k..

6- Ada 1 lagi video dari Malaysia. Diupload 2 hari lepas. Orang Sabah Style. 2 hari je video ini telah ditonton seramai 547,301 manusia. (rujuk :http://www.youtube.com/watch?v=xUNb4yBz9Ck)

7- Ada lagi yang lain. Korang cari sendiri. Taip je Gangnam Style di Youtube, pasti macam-macam yang keluar.

8- Apa erti semua ni? Pertama, ia bukti jelas Gangnam Style menjadi fenomena masyarakat antarabangsa, seperti yang aku nyatakan di atas.

9- Kedua, walaupun video yang diupload takdek pun tarian kuda, ia tetap akan ditonton oleh ratusan bahkan jutaan manusia. Dengan syarat, kau letak je Gangnam Style Raya, Suasana Gangnam Raya dan lain2. Bila orang search Gangnam Style, menempel la video yang kau upload tu. Padahal kau menari poco-poco je.

10- Ketiga, Korea terus mendominasi muzik di peringkat antarabangsa. Kpop satu hal, kini demam Tarian Kuda pula. Budak Melayu Islam pun ikut. Alahai..

11- Ok, cukup ulasan Bab lagu. Sekarang nak masuk bab lain pula. Respon masyarakat muslim Malaysia.

12- Ada yang obses akan tariannya, yang sekadar ambil tahu dan yang ketiga melahirkan kekecewaan terhadap penerimaan Umat Islam Malaysia akan lagu ini.

13- Dari kekecewaan itu, maka muncullah 1 poster di facebook yang memaparkan 2 situasi, Gangnam Style & Solat/Tahajud Style.. Mereka gambarkan Umat Islam mudah ikut Style yang menghancurkan umat islam itu sendiri. Sedangkan style dalam agama Islam dah cukup bagus.

14- Melalui komen di Youtube pula, ada pula yang komen sebegini : "manusia akhir zaman .. tak sedar apa yg sedang mereka minat dn suka .. jadi manusia biar berfkr .. tarian gangnam style unsur pemujaan dan gaya tarian penuh maksiat .. itu ka manusia suka ?? fkr la beb..". Korang boleh check dalam video Sabah Style.

15- Aku tak pelik jika respon2 sebegini muncul. Itu biasa di Malaysia. Setiap orang berbeza sudut pandangan mereka. Kita raikan dan hormati pandangan mereka.

16- Bagi remaja2 Muslim yang meminati lagu ini, apa kata mereka? Sudah pasti mereka akan kata kami layan je. Bukan tiru pun. Dan mereka akan nampak agama hanya tahu menghukum. Walhal Islam tidak begitu. Itu belum lagi diambil kira pandangan non muslim. Jawapan balas dari video Gangnam Sabah tu :

"Ustat2. sudah la, bawa2 la cermin diri sendiri. sy ni mmg2 confirm masuk neraka sudah.. tp saya tidaklah sebiadab kau.. Klau ada yg tdk btul tegur baik2. Klau sdh mmg orang tidak blh terima nasihat kau then retreat kepada Tuhan. Minta dia tolong kasi btul. (Klau la) Ni perangai xda beza dgn orng yg confirm masuk neraka. Fikir2 la Ustat. Bykkan berzikir, sedekah, taubat.. pergi tlng orng d syria, palestin. PBB perlu volunteer. Ckup2 la jadi keyboard warrior,, ni smua video kau jd keyboard warrior" Nampak tak apa aku nampak? Pendekatan sesetengah dari kita salah.

17- Alangkah baiknya kita sebagai Umat Islam memanipulasi Fenomena Gangnam Style ini untuk menyampaikan dakwah Islam. Manipulasi? Macam mana tu. Baik, aku terangkan.

18- Caranya mudah, hasilkan sahaja video berunsur islamik dan kau letakkan tajuk Gangnam Style Hijab. Cuma kau lihat beberapa hari sahaja video kau akan ditonton ratusan ribu manusia. Walhal kau hanya hasilkan tutorial memakai tudung sahaja.

19- Banyak lagi video yang boleh dibuat. (Gangnam) Style Solat Khusyuk, (Gangnam) Style Negara Kebajikan dan macam2 lagilah. Isi video bukan menari sama macam video asal, kau hanya gunakan tajuk itu sahaja untuk menarik jutaan penonton di Youtube. Kalau fenomena ini dah kurang, edit je la tajuk tu kepada yang kau kehendaki. Pokok pangkalnya MANIPULASI ia untuk Islam.

20- Percayalah, fenomena seperti ini jangan dibiarkan begitu sahaja. Manfaatkan semaksimum mungkin. Pedang lawan pedang, bom lawan bom, video lawan video!

21- Akhir kata dari aku : Islam itu Cool! Jangan nampakkan Islam itu rigid.

Salam Kemerdekaan ke 55.
Sebangsa Senegara Sejiwa
Janji Dicapati.

Source -
Sahabat Akhi Fairuz